Over ons

Bedrijfsgegevens
MienDomus Zierikzee
Dam 1
4301JA Zierikzee


Tel. 0111-411192
Email info@miendomus.nlKvK nr: 20162440
BTW nr:  NL821499051B01
Bankrek.nr: NL79INGB0659713640
BIC code bank: INGBNL2A 


Ontstaan
VOF. MienDomus is opgericht in 2010, als een maatschappelijk verantwoord bedrijf in meubelen, woonaccessoires en biologische kleding. In 2011 is daar het dealerschap van Annie Sloan krijtverf aan toegevoegd. Vanaf de oprichting is aan de stenen winkel in Zierikzee een webshop gekoppeld, waar de klant ook via internet kan winkelen en informatie kan opvragen over het bedrijf en de collectie.  De collectie wordt helemaal zelf samengesteld en bestaat uit een mix van authentieke en moderne woonaccessoires, kleine meubeltjes en een mooie collectie biologische dameskleding.

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)
De eigenaren streven naar een bedrijfsvoering die zo weinig mogelijk schade veroorzaakt aan de leefomgeving. Om dat te bereiken is serieus 
geïnvesteerd in een natuurherstelproject in de Baviaanskloof in Zuid Afrika. Daar is een grote hoeveelheid speciale spekbomen geplant die ervoor zorgen dat het bedrijf grotendeels CO2 neutraal opereert.  Daarnaast wordt groene energie gebruikt en geïnvesteerd in een minimaal gebruik van fossiele brandstoffen. Verpakkingsmaterialen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Het gebruik van plastic is geminimaliseerd. 

Veel van de verkochte artikelen zijn gemaakt van hergebruikte materialen, zoals hout, metaal en glas. Bij de productie is gelet op goede werkomstandigheden, eerlijke beloning en uitsluiting van kinderarbeid. Daarnaast zijn een aantal artikelen in de collectie verbonden met goede doelen, waar een deel van de opbrengst van deze artikelen naartoe gaat.